Alvarado ongenaakbaar op de Citadel

DP1_1228

Ceylin Alvarado heeft haar leiderspositie in de UCI World Cup verstevigd door ook te zegevieren op de Citadel van Namen. De Nederlandse had 18 seconden voorsprong op haar landgenotes Puck Pieterse en Lucinda Brand.

Bij afwezigheid van de zieke wereldkampioene Fem van Empel begon wereldbekerleidster Ceylin Alvarado als topfavoriete. Na een terughoudende start nam Alvarado snel het heft in handen. Aan het einde van de eerste ronde had ze al 15 seconden voorsprong op Puck Pieterse (die af te rekenen kreeg met  een kettingbreuk en later met een schoenprobleem) en Lucinda Brand.

Op het zeer glibberige maar zonovergoten parcours van Namen kon Alvarado haar power en techniek etaleren. Het gat op het achtervolgende duo werd stelselmatig groter.

Ondanks de gezamenlijke inspanningen van Pieterse en Brand moest Alvarado niets van haar voorsprong inboeten. Alleen in de slotronde kon en mocht ze met een gerust gemoed even wat gas terugnemen. Aan de meet had ze uiteindelijk 18 seconden bonus op Pieterse, die Brand versloeg in de sprint om de tweede plaats.

De eerste niet-Nederlandse in de uitslag was de Italiaanse Sara Casasola op de vierde plaats op 2’15. Eerste Belgische werd Laura Verdonschot met een negende plaats op ruim 3 minuten van Alvarado.

Deel dit bericht